joi, 8 mai 2014

DiMi Psiho felatii - 10 sfaturi cum sa ignori 10 sfaturi

Mai intai, pune piesa asta https://www.youtube.com/watch?v=DVn11VZthJA 

Ai deschis calculatorul si primul lucru e sa te mai uiti pe yahoo news sau mai stiu eu ce manipulari relaxate, ca nici nu-ti dai seama. Si acolo apar tot felul de articole scolaresti, de genul: 10 sfaturi cum sa nu mai fi atat de prost/proasta. Pai, ia gandeste-te un pic, cine crezi ca scrie articolele astea? Ca nu sunt luate de pe Harvard sau Cambridge, ca majoritatea studiilor citate de alti diversi, despre care ne vom ocupa in curand, n-aveti frica! Revenind, autorii nu sunt decat niste speriati de editori, care pentru 10 bulioane pe luna isi storc creierii, adesea intoxicati cu bere ieftina si cu substante si mai ieftine (chipsuri, cola, ciocolata, rahat si margarina), sa vina cu tot felul de articole “trendy-cool”. Deci, cum poti sa iei in considerare sfaturi de la asemenea persoane? Daca ati fi citit si studiat mai mult, puteati sa imi raspundeti cum Bruce Lee spunea mereu ca are de invatat de la orice invatacel de-al lui, dar nu cred ca e cazul, nu-I asa?!

1.     1.  Cum citesti “10 sfaturi cum sa…” e clar ca trebuie sa fugi cat mai departe pe Internet! Sa zicem ca te pasioneaza subiectul. Gastronomie, karate, ikebana, CV-uri si mai stiu eu ce alte lucruri importante in viata unui om. Pai, daca tot te intereseaza combinatia, de ce nu cauti frumos, pe Wikipedia?! Gluumaaaa! Deci, cauti mata frumos (nu, nu v-am injurat, e fara cratimaaa) pe internet si judeci ce si cum. Biblia spune sa nu judeci? Stiai ca toate persoanele care au citit Biblia integral au innebunit? Vezi, tot ai aflat ceva nou.
2.      2. Elimina toate sursele de asa-zisa informatie, care o ard cu astfel de 10 sfaturi. Una e un blog specializat in ceva mestereala, bricolaj si alta e sa vezi pe toate marile platforme ale micilor mari trusturi de presa din Romania cum iti influenteaza ascendentul polutia nocturna, dar si diurna, cel putin la nivel bucal. Macar esti sanatos, daca ai saliva multa. Dar nici prea multa acum…
3.      3. Ai sa zici ca te distrezi cu ce scriu oamenii la sfaturile respective. De Calul troian ai auzit? Tu razi pe moment si ia uite cum dupa vreun an-doi, o luna-doua, vorbesti ca/cu prostii pe la terase si citezi exact lucrul de care radeai inainte, luat acum de bun, doar ai citit tu pe internet.
4.      4. Daca tot ai timp de citit sfaturi, macar citeste si tu o carte de gramatica, eventiual aia pentru toti, de Mioara Avram.
5.      5. Incearca sa traduci in engleza titlul articolului despre sfaturi. Nu-i asa ca undeva e o problema?
6.     6.  Ia-ti si tu o carte, o revista, o brosura si mai citeste din ea la birou. Nu-ti face griji ca vei fi desconspirat, cine citeste e periculos. Mai ales femeile, nu stiti de pe Facebook faza asta?
7.      7. Bine, citeste daca vrei. Incearca sa aplici ce scrie la orice punct. Mai vorbim, si in 50 de ani daca vrei, aici sunt.
8.     8.  Ia incearca sa scrii 10 sfaturi in ce crezi tu ca esti mai bun de pe lumea asta. De la 5 ti se taie si trebuie sa inventezi lucruri, pai eu n-am vazut aici cum sta treaba?!
9.       9. Colegii vorbesc la pauza de cafea despre “10 sfaturi la moda”, pe care tocmai le-au citit. Te intreaba si pe tine. Le zici ca tu nu crezi in asa ceva si le recomanzi astea “10 sfaturi cum sa ignore 10 sfaturi” de la Dimulescu. Vei fi uimit cat de multa lume il cunoaste pe Dimulescu.
1    10. Cand vezi “10 sfaturi…” undeva scrise, pune imediat mana pe telefon si suna stii tu pe cine. O sa stii. Stii. Te minti si pe tine, doar stii pe cine trebuie sa suni. Hai, suna. Dupa convorbire, nu-i asa ca faci ceva pe alea “10 sfaturi…”? Orice ai face, doar un lucru sa nu faci: sa le citesti!

Andrei-Ioan Dimulescu in your face, eyes, hair and mind. Had youuu!
Once again.
And again.

I’m not even counting anymore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu